TOIMINTAMME

myydään sekarotuisia koiranpentuja

Harkitse tarkkaan

Jokainen koira ansaitsee oman perheen ja paljon rakkautta, siksi haluammekin auttaa perheitä ja koiria löytämään toisensa. Koira saattaa kuitenkin olla paras ystäväsi seuraavat 15-20 vuotta, joten harkitsethan tarkkaan, oletko valmis sitoutumaan, ottamaan vastuun koiran hoidosta, kouluttamisesta ja niistä aiheutuvista kustannuksista.

Toimintamme

Kaikki sekarotuiset koiranpennut ovat syntyneet Virossa ja yleensä löytävät tiensä meille perheiden pyynnöstä. Viron koirakulttuuri saattaa erota Suomen kulttuurista melko paljon. Lemmikit jätetään työpäivän ajaksi pihalle ja ne pääsevät kulkemaan vapaasti kaduilla. Näin syntyy paljon “vahinkokoiria”. Perheillä ei yleensä ole kokemusta koiranpentujen hoidosta ja ottavat meihin yhteyttä, jotta pitäisimme pennuista huolta ja löytäisimme niille rakastavia koteja.  Pentuja ei ole siis ikinä pahoinpideyty, ollut kodittomana tai asunut huonoissa elinolosuhteissa. Samasta perheestä ei tule kahta pentuetta. Meille on todella tärkeää, että perheet oppivat tilanteesta ja tarjoamme heille paljon infoa sterilisoinnista.

Sekarotuisista koiranpennuista on hankalampi arvioida kokoa täysikasvuisena, sillä harvemmin on olemassa tietoa pentujen molemmista vanhemmista, yleensä vain emästä. Pyrimme aina lisäämään mahdollisimman paljon kuvia ja tietoa rescuekoiranpentujen vanhemmista, elinolosuhteista ja pennuista.

Koiranpennut ovat emän kanssa syntyperheessä ensimmäiset 8 elinviikkoa. Sinä aikana olemme perheen kanssa yhteydessä, autamme kaikin tavoin ja myöskin eläinlääkäri tekee terveystarkastukset syntyperheen luona. Lääkäri tarkistaa pennuilla seuraavat elimet: ihon ja karvapeitteen, korvat, nenän, silmät, limakalvot, imusolmukkeet, luuston, hermoston, sydämen, hengitystiet, suuontelon ja purennan, vatsan, ruoansulatuksen, sukupuolielimet, napatyrän sekä anaalialueen.

Lisäksi pennut on madotettu ekinokokkoosia vastaan ja ne ovat saaneet 8- sekä 12-viikkoisina rokotukset penikkatautia, parvovirusta, kennelyskää ja maksatulehdusta vastaan. Kaikki koiranpennut ovat 12 -viikkoisina rokotettu myös rabiesta vastaan. Pennut luovutetaan vain sirutettuina ja niillä on EU-passi, josta ilmenevät edellä mainitut tiedot. Koirat on rekisteröity myöskin Suomen Ruokaviraston rekisteriin. Terveystodistus laaditaan Traces-järjestelmässä, jossa koirien tuonti on rekisteröity Suomeen, ja se toimii matkustusasiakirjana. Annamme uudelle omistajalle mukaan myös virallisen lääkärin terveystodistuksen.

Hoidossa pennuille on rakennettu erikseen koira-aitaus ja niillä on käytössä myös lattialämmitetyt kennelhuoneet. Pennuilla on luovutushetkellä kokemusta kynsien leikkauksesta, lapsista, erilaisista eläimistä sekä äänistä. Olemme pentujen kanssa paljon tekemisissä, jotta ne eivät pelkää ihmisiä tulevaisuudessa. Kotihoidossa pennuille tarjotaan Royal Canin Puppy -kuivaruokaa. Annamme koiran mukaan 1 kg samaa ruokaa. Rescuekoiranpennut ovat hoidossamme 15 -viikkoa ja sen jälkeen tuomme ne Suomeen uusiin koteihin. Eläintautilain mukaan alle 15 -viikon ikäisiä (rabies) rokottamattomia koiranpentuja ei saa tuoda kaupallisesti maahan. Koiran tulee olla rokotettu rabiesta vastaan yli 12 -viikon ikäisenä ja odottaa 21 vuorokautta rokotuksesta ennen tuontia.

Rescuekoiranpentujen hinta perustuu kulukorvauksiin.
Kulukorvauksella katetaan pentujen hoito, rokotukset, matolääkkeet, eläinlääkärin tarkastus, sirutus, lemmikkieläinpassi, muut mahdolliset terveydenhoitokulut, matkustuskustannukset Suomeen ja muut mahdolliset kulut. Eläinten tuonneissa Suomeen käytämme viranomaisten vaatimusten mukaisesti EU-sisämarkkinoiden TRACES-järjestelmää. Kaikki pennut ovat luovutushetkellä rekisteröity Suomen Ruokaviraston rekisteriin. Rekisteröimme myöskin uuden omistajan tiedot puolestansa rekisteriin. Meillä on tuonti- ja kuljetuslupa tuoda koiria Suomeen. Tuomme pennut sovitusti pääkaupunkiseudulle, sovittaessa muuallekin.

Olemme uuden kodin tukena vielä luovutuksen jälkeenkin ja mielellämme kuulemme niin hyvistä kuin huonoistakin kokemuksista uuden perheenjäsenen kanssa. Facebookista löytyy ryhmä pörröpallo- kodin löytäneet koirat, jossa omistajat saavat jakaa kokemuksia, löytää kavereita ja kysyä avoimesti kysymyksiä.

Tiedämme, että pienet pörröpallot ovat ihania, mutta muistutamme, että koirat kasvavat nopeasti isoksi. Tietenkään, emme voi varmuudella sanoa miten isoksi sekarotuiset koirat kasvavat, mutta voimme emon ja kokemuksien perusteella olettaa. Riippumatta koiran koosta, jokainen koira tarvitsee sopivat elinolosuhteet, hyvälaatuista ruokaa sekä hoitoa ja rakkautta.

Ei ole väliä onko kotisi pieni tai iso, asutko kaupungissa tai maaseudulla, kerrostalossa tai omakotitalossa- tärkeintä on, että sinulla on koirille paljon rakkautta, aikaa ja ymmärrystä siitä, mitä kaikkea koira tarvitsee. Pennut ovat täynnä leikkisää energiaa ja loputtoman uteliaita, joten on tärkeä, että koiralla on kotona turvallista ja pennulla on oma häkki tai peti, jossa hänellä on alusta asti hyvä levätä.

Kotisivullamme on kuvia kaikista kotia etsivistä sekarotuisista koiranpennuista. Kuvien alle on lisätty pennun nimi, syntymäaika, oletettu koko täysikasvuisena sekä mahdolliset rodut vanhempien ulkonäön perusteella. Jos olet kiinnostunut Pörröpallon koiranpennuista, kerro lyhyesti itsestäsi ja siitä, millaisen kodin uudelle perheenjäsenelle tarjoat.

Pörröpallo turvakoti ei tee adoptoitavilla koirilla bisnestä tai tue pentutehtailua.

Kun adoptoit koiranpennun, maksu kattaa sen hoitamisesta aiheutuneet kulut,

Koiranpennun kulukorvaukseen sisältyvät kulut:

 • Eläinlääkärikulut
 • Rokotuskulut
 • EU-passi
 • Mikrosiru
 • Ruokakulut
 • Terveystarkastuskulut
 • Autokuljetus virallisesti Traces-hyväksytyllä kuljetusliikkeellä
 • Traces-todistuksen hankkimiseen liittyvät kulut
 • Koiranhoitokulut
 • Laivaliput
 • Mahdolliset muut tarpeelliset kulut

  Koiranpennun kulukorvauksen tarkka selitys on merkitty laskulle.

 

Varataksesi koiranpennun, ole hyvä ja anna yhteystietosi, mukaan lukien etu- ja sukunimi, osoite ja puhelinnumero. Kun vastaanotamme yhteystietosi, järjestämme koiranpennun siirron sinulle.

Antaa palautetta